אני נשוי ואב לשניים, גר בתל אביב ומתעסק בבישול וטבחות במהלך רוב חיי הבוגרים. אני השף של קבוצת מסעדות הגוצ'ה בתל אביב כבר 20 שנה – מהפתיחה של המסעדה הראשונה בדיזנגוף פינת בן גוריון.
נולדתי וגדלתי בקיבוץ ניר-דויד בעמק בית שאן, שם גם התחיל הקשר שלי עם דגים – סבי זכריה ז״ל היה חלוץ והקים את ענף גידול הדגים במים מתוקים בישראל בשנות ה40 לפני קום המדינה. בתור נער עבדתי בקיבוץ בענפי החקלאות השונים והתחלתי להתחבר לאדמה ולגידולים, לעונות השנה ומחזורי הגידול.
תמיד אהבתי מאד לאכול ואני זוכר בתור ילד איך הייתי משקיע בארוחות שלי בחדר האוכל בקיבוץ.
בשנת 2001 נסעתי לחופשת סקי באוסטריה (סנובורד) והתאהבתי לגמרי בספורט. החלטתי להישאר באתר עונה שלמה וכדי להתפרנס מצאתי עבודה במלון בתור שוטף כלים. לאחר מכן התקדמתי להיות טבח (בהתחלה בפס הקר, אבל עד סוף העונה כבר עבדתי בכל העמדות). כשחזרתי לארץ אחרי שתי עונות באוסטריה החלטתי לחפש עבודה בתור טבח ובמקביל נרשמתי לבית ספר בישולים לקורס בישול מקצועי. שם כבר הבנתי שזה משהו שאני טוב בו והולך לי די בקלות (להכין אוכל טעים).
במהלך הקורס ואחריו עבדתי במספר מסעדות בתל אביב בתפקידים שונים וב 2004 הצטרפתי לצוות ההקמה של מסעדת גוצ׳ה דיזנגוף.
מאז ועד היום אני משמש כשף הראשי של הקבוצה שמפעילה כרגע 3 מסעדות מצליחות בתל אביב.
ב2010 הצטרפתי לצוות השפים של 4 שף והתחלתי להעביר סדנאות בישול במגוון נושאים. גיליתי שאני מאד אוהב ללמד אנשים לבשל ושיש לי הרבה מה לתת בנושא (מכירים את המשפט שאפשר לתת לאדם דג או שאפשר לתת לו חכה…).
בשנים האחרונות החלטתי להתמקד יותר בסדנאות והיום אני מעביר סדנאות בישול פרטיות ובוטיקיות אצלי בסטודיו בשכונת שפירא.
הסדנאות אצלי בנושאים שונים, תפריטים משתנים ועם מתכונים קלים לביצוע.
יש סדנאות פתוחות להרשמה שאני קובע את התפריט ומתפרסמות כאן באתר, ואפשר גם לתאם סדנאות פרטיות ל- 4-8 משתתפים ואז אנחנו קובעים יחד את סוג התפריט והמנות, מתאמים מועד ולכם.ן רק נותר להגיע.
מזמין אתכם ואתכן לסדנאות בישול פרטיות ובוטיק אצלו בבית בשכונת שפירא בתל אביב. בואו להנות מחוויה קולינרית נפלאה שבסופה גם תאכלו אוכל משגע וגם תדעו להכין אותו אצלכם ואצלכן בבית
זכויות יוצרים @ איתן ששון כל הזכויות שמורות 2024