מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… 
זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.
אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון.

להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא:

  • 700 גרם קמח פוקאצ׳ה או קמח לבן בהיר (00)
  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 20 גרם שמרים (2 כפות שטוחות)
  • 15 גרם מלח (כף אחת)
  • 30 גרם סוכר (2 כפות)
  • 700 מ״ל מים (אם ממהרים אפשר להשתמש במים פושרים. זה מזרז את ההתפחה)

אופן ההכנה: 

  • מערבבים את כל היבשים מלבד המלח
  • מוסיפים את המים ולשים 2-3 דקות
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות (אם יש מיקסר זה מעולה ואם לא אפשר גם ללוש ביד בתוך קערה – לא להבהל מזה שהבצק יוצא מעט דביק)
  • לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד שמכפיל את הנפח – כשעה.
  • מוציאים את האוויר ולשים/מקפלים לכדור ומניחים למנוחה של חצי שעה.
  • בינתיים מחממים תנור ל- 230 מעלות
  • מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשמן זית ולאחר כ10 דקות פותחים את הבצק.
  • בתוך התבנית יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומזליפים שמן זית.
  • מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור
  • אופים כ15-20 דקות
  • לאחר האפיה מעבירים לקירור על רשת ופורסים לאחר שמעט מתקרר
 

בתיאבון!

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו. את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה

להמשך קריאה >>

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה!

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה! פרטים בפנים לכבוד חג הפסח החלטתי לערוך הגרלה ולחלק במתנה סכין פילוט דגים גמישה, 18ס״מ, מתוצרת גרמניה בשווי 200 ש״ח! איך נכנסים להגרלה וזוכים בסכין הפילוט המיוחדת הזו?  רוכשים למישהו שאתם אוהבים או רוצים לפנק במתנה מיוחדת לחג הפסח, גיפטקארד זוגי או יחיד לאחת הסדנאות שלי ונכנסים מיד

להמשך קריאה >>

סביצ׳ה דג מנגו ורימון

סביצ׳ה דג מנגו ורימון אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי. אז לכבוד השניים

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן