טחינה שחורה

טחינה-שחורה-2

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז. 

  • אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה – מניחים את החציל על להבה גבוהה שתהיה בערך בגודל של חציל. הסוד זה לא להפוך ולהזיז את החציל יותר מדי – ככה הוא לא מפריש נוזלים ולא מלכלך את הכיריים. 
  • הופכים את החציל בזהירות (תופסים אותו בחלק הירוק של הגבעול) רק אחרי שהחלק העליון שלו מתרכך!! זה לוקח כ – 10 דקות.
  • לאחר שהופכים – שורפים עוד 3-4 דקות. אח״כ מניחים במסננת ל20 דקות שיתקרר קצת.
  • לאחר שהחציל מתקרר מורידים לו את העוקץ / הגבעול ומעבירים לבלנדר יחד עם הקליפה.
  • טוחנים במהירות גבוהה עד למרקם חלק ככל האפשר ואח״כ מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים (תשתמשו בטחינה איכותית וטעימה) ומתבלים במלח ומעט מיץ לימון , אפשר גם להוסיף שן שום כתוש.
  • שימו לב לפעמים החצילים מאד עסיסיים ולא צריך להוסיף מים

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סביצ׳ה דג מנגו ורימון

סביצ׳ה דג מנגו ורימון אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי. אז לכבוד השניים

להמשך קריאה >>

סלט פומלה  – יאם סום או

סלט פומלה תאילנדי – "יאם סום או" לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית. כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים.  אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד

להמשך קריאה >>

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה!

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה! פרטים בפנים לכבוד חג הפסח החלטתי לערוך הגרלה ולחלק במתנה סכין פילוט דגים גמישה, 18ס״מ, מתוצרת גרמניה בשווי 200 ש״ח! איך נכנסים להגרלה וזוכים בסכין הפילוט המיוחדת הזו?  רוכשים למישהו שאתם אוהבים או רוצים לפנק במתנה מיוחדת לחג הפסח, גיפטקארד זוגי או יחיד לאחת הסדנאות שלי ונכנסים מיד

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן