טחינה שחורה

טחינה-שחורה-2

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז. 

  • אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה – מניחים את החציל על להבה גבוהה שתהיה בערך בגודל של חציל. הסוד זה לא להפוך ולהזיז את החציל יותר מדי – ככה הוא לא מפריש נוזלים ולא מלכלך את הכיריים. 
  • הופכים את החציל בזהירות (תופסים אותו בחלק הירוק של הגבעול) רק אחרי שהחלק העליון שלו מתרכך!! זה לוקח כ – 10 דקות.
  • לאחר שהופכים – שורפים עוד 3-4 דקות. אח״כ מניחים במסננת ל20 דקות שיתקרר קצת.
  • לאחר שהחציל מתקרר מורידים לו את העוקץ / הגבעול ומעבירים לבלנדר יחד עם הקליפה.
  • טוחנים במהירות גבוהה עד למרקם חלק ככל האפשר ואח״כ מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים (תשתמשו בטחינה איכותית וטעימה) ומתבלים במלח ומעט מיץ לימון , אפשר גם להוסיף שן שום כתוש.
  • שימו לב לפעמים החצילים מאד עסיסיים ולא צריך להוסיף מים

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>

סביצ'ה דג ומנגו

סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם. כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם

להמשך קריאה >>

סלט פומלה  – יאם סום או

סלט פומלה תאילנדי – "יאם סום או" לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית. כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים.  אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים