מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו.

את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה יותר מדי בבית. 

הטיפ: מבקשים ממוכר הדגים נתח של דג ים כמו אינטיאס / ילוטייל, או טונה אדומה – ללא העור – מוכן לחיתוך 

איך מכינים?

  • 300 גרם פילה ילוטייל טרי ללא עור
  • 1 עגבנייה מגוררת על פומפיה
  • פלפל צ'ילי חריף פרוס דק
  • שמן זית איכותי
  • מלח אטלנטי
  • 3 כפות מיץ יוזו
  • 2 כפות סויה בהירה


פורסים את הדג לפרוסות בעובי של 2-3 ממ ומסדרים בצלחת. מתבלים במעט מלח ומזלפים – יוזו ושמן זית מוסיפים נקודות של עגבניה מגוררת ומפזרים פרוסות צ'ילי חריף ועלי כוסברה

בתיאבון!

מתכון-לסשימי

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן