מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי

שיפודי עוף

פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת עם תוספות (מזכיר קצת שיפודיות אצלנו, לא?)

כאן וגם בסדנה היוונית שלי, אני מביא לכם את הגרסה, טייק אוף שלי לסופלאקי, הפעם עם דג טרי ועסיסי.
מקווה שתהנו

מה צריך?

  • 800 גרם פילה מוסר או לוקוס נקי מעור חתוך לקוביות
  • 4 פיתות או לאפות טריות (אפשר להכין לבד)


לתערובת תבלינים:

  • כפית כמון
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית כורכום
  • כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית זרעי חרדל (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

 

מערבבים את התבלינים עם 2-3 כפות שמן זית ומתבלים את הדג מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ובינתיים מכינים את התוספות 

איך מכינים צזיקי?

  • 1 כוס יוגורט
  • 2 מלפפונים – מגוררים על פומפיה ומסוננים מהנוזלים
  • 1 שן שום קצוץ או מגורר ומעט מלח


בצל מוחמץ:

  • 1 בצל סגול פרוס דק על מנדולינה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סומאק


לערבב את כל החומרים

להגשת סופלקי יווני עם צזיקי:

צולים את השיפודים על מחבת ברזל או גריל
חוצים את הפיתות וקולים אותם מעט  על אותה מחבת
מגישים עם בצל בסומאק והצזיקי ליד

 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון. להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא: 700 גרם

להמשך קריאה >>

סביצ׳ה דג מנגו ורימון

סביצ׳ה דג מנגו ורימון אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי. אז לכבוד השניים

להמשך קריאה >>

דג מרוקאי חריףףף / חריימה (תלוי את מי שואלים)

מתכון לדג מרוקאי חריף – חריימה בעברית אני לא מרוקאי. נתחיל מזה. למעשה אני חצי עיראקי וחצי פולני, אמא שלי נולדה בישראל ואבא בבגדד. אף אחד מהם לא הכין דג חריף לשישי. לא אומר שהיה לי חסך אבל אחרי שהתחלתי לבשל, לקח לי הרבה שנים להבין את ההבדל בין חריימה

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן