נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף. 

אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר גם סלמון או דניס. חשוב להיות עדינים עם העלים לפני הבישול וגם אחרי על מנת שלא יקרעו. ותמיד מומלץ לסדר בצפיפות בתוך התבנית כמו שמסדרים ממולאים. 

מה צריך?

  • 600 גרם פילה בר ים – חתוך לנתחים
  • עלי מנגולד ללא החלק הלבן – חלוטים במים רותחים לדקה ואז מי קרח

 

לרוטב

  • 2 עגבניות מגוררות על פומפייה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 שאלוטים קצוצים דק
  • חופן ירוקים קצוצים (כוסברה בצל ירוק פטרוזיליה )
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

 

איך מכינים?

חולטים את עלי המנגולד לדקה במים רותחים עם מלח ומעבירים מיד למי קרח

מסננים ופורסים את העלים

מתבלים את נתחי הדג במלח ומורחים מעט מהסלסה

עוטפים כל נתח בעלה מנגולד

מסדרים בצפיפות בתבנית את נתחי הדג

 מכסים עם הסלסה שנותרה, מזליפים עוד קצת שמן זית

ואופים בתנור ב200 מעלות למשך 20 דקות

 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לחלב שקדים ביתי קל להכנה

מתכון לחלב שקדים ביתי קל ומהיר להכנה חלב שקדים זה דבר טעים ובריא מאד! הבעיה עם רוב סוגי החלב שקונים בסופר היא, שמלבד המחיר הגבוה, מוסיפים להם הרבה חומרים קצת פחות בריאים. המתכון הזה של חלב שקדים הוא קל ופשוט. החלב יוצא טעים ועשיר מאד. והכי חשוב – רק ממרכיבים

להמשך קריאה >>

דג מרוקאי חריףףף / חריימה (תלוי את מי שואלים)

מתכון לדג מרוקאי חריף – חריימה בעברית אני לא מרוקאי. נתחיל מזה. למעשה אני חצי עיראקי וחצי פולני, אמא שלי נולדה בישראל ואבא בבגדד. אף אחד מהם לא הכין דג חריף לשישי. לא אומר שהיה לי חסך אבל אחרי שהתחלתי לבשל, לקח לי הרבה שנים להבין את ההבדל בין חריימה

להמשך קריאה >>

פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות

פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות אם אתם אוהבים לאכול דגים ובעיקר כאלו שהכנתם לבד, אז המתכון הזה יתאים לכם בול. זו מנת דג מרהיבה שאפשר להכין בקלות, בלי הרבה מאמץ. מתקבלת מנה עם טעמים עזים, ומראה יפהפה. השילוב של עגבניות שרי מתקתקות יחד עם שאר המרכיבים שקצת יותר

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים