נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף. 

אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר גם סלמון או דניס. חשוב להיות עדינים עם העלים לפני הבישול וגם אחרי על מנת שלא יקרעו. ותמיד מומלץ לסדר בצפיפות בתוך התבנית כמו שמסדרים ממולאים. 

מה צריך?

  • 600 גרם פילה בר ים – חתוך לנתחים
  • עלי מנגולד ללא החלק הלבן – חלוטים במים רותחים לדקה ואז מי קרח

 

לרוטב

  • 2 עגבניות מגוררות על פומפייה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 שאלוטים קצוצים דק
  • חופן ירוקים קצוצים (כוסברה בצל ירוק פטרוזיליה )
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

 

איך מכינים?

חולטים את עלי המנגולד לדקה במים רותחים עם מלח ומעבירים מיד למי קרח

מסננים ופורסים את העלים

מתבלים את נתחי הדג במלח ומורחים מעט מהסלסה

עוטפים כל נתח בעלה מנגולד

מסדרים בצפיפות בתבנית את נתחי הדג

 מכסים עם הסלסה שנותרה, מזליפים עוד קצת שמן זית

ואופים בתנור ב200 מעלות למשך 20 דקות

 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון. להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא: 700 גרם

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן