אוכל תאילנדי - מתכון לקארי פאננג

אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב שמאפיין את המנה זה שימוש בעלי כפיר ליים טריים (גם במחית עצמה וגם לאחר מכן בהגשה)

בסדנה התאילנדית אני מגיש את המנה בגרסה עם דג או עם שרימפס ותמיד ליד קערה עם אורז יסמין נהדר 

המתכון הבא הוא מתכון עם דג 

מה צריך?

  • 500 גרם נתחי פילה לברק/דניס
  • 500 מ"ל קרם קוקוס 
  • 2 כפות מחית קארי פאננג מוכנה (או קארי אדום)
  • 5 חצילים תאילנדים חתוכים לחצי
  • כוס וחצי דלעת תאילנדית חתוכה לקוביות

למחית הטריה:

  • 1 צ'ילי אדום פרוס או 4 צ׳ילי יבש מושרה במים חמימים ומסונן
  • 2 שיני שום
  • 1/2 גבעול למון גראס טרי פרוס דק
  • 2-3 עלי כפיר ליים טרי ללא הגבעול
  • 1 כף גדושה בוטנים קלויים או כתושים במכתש ועלי (להכין בנפרד)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר דקלים


* כדאי להתאמץ ולהשיג כפיר ליים טרי או קפוא (העלים המיובשים בעלי טעם מאד חלש ביחס לטריים וצריך להשתמש בהרבה יותר).

* אפשר להחליף את המכתש ועלי במעבד מזון. 

 

ועכשיו להכנה:

במכתש ועלי כותשים יחד את מרכיבי המחית הטריה ובנפרד כותשים את הבוטנים למרקם חלק ככל שניתן . (אפשר להשתמש במעבד מזון).

 במחבת גדולה ועמוקה מרתיחים חצי כוס קרם קוקוס ומבשלים מספר דקות על אש גבוהה, עד שהשומן נפרד/מתפרק. מוסיפים את מחית הקארי ומחית התבלינים הטריים ומטגנים אותה בתוך שומן הקוקוס 2 דקות למיצוי הטעמים. מוסיפים את יתרת הקוקוס והבוטנים הכתושים  ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את החצילים וקוביות הדלעת ומתבלים בפיש סוס וסוכר דקלים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהחצילים והדלעת  מתרככים. כ- 15 דקות.

מסדרים בתוך הרוטב את נתחי הדג ומאזנים את התיבול.

מכסים ומבשלים עוד כ- 10 דקות, עד שהדג מוכן.

בהגשה מעטרים בעלי כפיר ליים שלמים או קצוצים דק לשערות.

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סביצ׳ה דג מנגו ורימון

סביצ׳ה דג מנגו ורימון אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי. אז לכבוד השניים

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

מתכון לבשר מפורק של איתן

מתכון לבשר מפורק של איתן מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהב את הקיץ, אבל אם יש משהו שאני מחכה לו כשהקיץ נגמר, זו המנה הזאת של בשר מפורק שמבושל הרבה זמן ויוצא רך ועסיסי ועמוס בטעמים עמוקים. המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך לארוחה מפנקת ומלאת טעמים. זה מתכון

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים