פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות

אם אתם אוהבים לאכול דגים ובעיקר כאלו שהכנתם לבד, אז המתכון הזה יתאים לכם בול.

זו מנת דג מרהיבה שאפשר להכין בקלות, בלי הרבה מאמץ. מתקבלת מנה עם טעמים עזים, ומראה יפהפה. השילוב של עגבניות שרי מתקתקות יחד עם שאר המרכיבים שקצת יותר בועטים מחמיא מאד לדג והולך נהדר ביחד. מומלץ להגיש ליד (או מעל) צלחת של פסטה טריה בעבודת יד

רוצים לדעת איך להתעסק ולעבוד עם דגים? רוצים ללמוד ולהכין מתכונים מיוחדים עם דגים? 

כנסו והזמינו מקום באחת מסדנאות הדגים שאני מעביר אצלי בבית, כל הפרטים כאן

מה צריך?

  • 500 גרם פילה דניס / לברק / בר ים חתוך למנות

  • 500 גרם עגבניות שרי "תמר"
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים
  • 3-4 יחידות פילה אנשובי
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס
  • 1 בצל סגול חצוי ופרוס
  • כמה ענפי טימין טרי

 

אופן ההכנה:

  • מסדרים עגבניות שרי בתבנית עם שמן זית, שום, מלח ופלפל וצולים בתנור כ- 25 דקות
  • בינתיים מכינים את שאר המרכיבים (בצל ופלפל פרוסים, זיתים מגולענים, שום ואנשובי) 
  • מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל ועוטפים במעט שמן זית
  • לאחר שהעגבניות רכות מוסיפים לתבנית את שאר החומרים מלבד הדג  ומערבבים מעט
  • מסדרים מעל את נתחי הדג עם העור כלפי מעלה ומחזירים לתנור 8 דקות נוספות
  • לאחר שמוכן אפשר לפרק את הדג ולערבב עם הרוטב או להגיש חתיכה של דג יחד עם כף גדושה של עגבניות שרי צלויות
  • אפשר גם להגיש את הדג יחד עם פסטה טריה כאשר העגבניות הצלויות למעשה הופכות לרוטב של הפסטה 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו. את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה

להמשך קריאה >>

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>
סלט עוף תאילנדי חריף

מתכון לסלט עוף חריף תאילנדי – לאב גאי (Laab Gai)

מתכון לסלט עוף חריף תאילנדי – לאב גאי (Laab Gai) בכל רחבי תאילנד, כמעט אין בית או דוכן אוכל שלא מגיש לאב גאי (Laab Gai) – סלט עוף חריף, ריחני ומלא חיים.המנה מגיעה במקור מצפון־מזרח תאילנד, מאזור איסאן (Isan), שם היא נחשבת לאחת מהמנות הלאומיות. בתאילנדית המילה "לאב" (ลาบ) מתארת

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים