פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות

אם אתם אוהבים לאכול דגים ובעיקר כאלו שהכנתם לבד, אז המתכון הזה יתאים לכם בול.

זו מנת דג מרהיבה שאפשר להכין בקלות, בלי הרבה מאמץ. מתקבלת מנה עם טעמים עזים, ומראה יפהפה. השילוב של עגבניות שרי מתקתקות יחד עם שאר המרכיבים שקצת יותר בועטים מחמיא מאד לדג והולך נהדר ביחד. מומלץ להגיש ליד (או מעל) צלחת של פסטה טריה בעבודת יד

רוצים לדעת איך להתעסק ולעבוד עם דגים? רוצים ללמוד ולהכין מתכונים מיוחדים עם דגים? 

כנסו והזמינו מקום באחת מסדנאות הדגים שאני מעביר אצלי בבית, כל הפרטים כאן

מה צריך?

  • 500 גרם פילה דניס / לברק / בר ים חתוך למנות

  • 500 גרם עגבניות שרי "תמר"
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים
  • 3-4 יחידות פילה אנשובי
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס
  • 1 בצל סגול חצוי ופרוס
  • כמה ענפי טימין טרי

 

אופן ההכנה:

  • מסדרים עגבניות שרי בתבנית עם שמן זית, שום, מלח ופלפל וצולים בתנור כ- 25 דקות
  • בינתיים מכינים את שאר המרכיבים (בצל ופלפל פרוסים, זיתים מגולענים, שום ואנשובי) 
  • מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל ועוטפים במעט שמן זית
  • לאחר שהעגבניות רכות מוסיפים לתבנית את שאר החומרים מלבד הדג  ומערבבים מעט
  • מסדרים מעל את נתחי הדג עם העור כלפי מעלה ומחזירים לתנור 8 דקות נוספות
  • לאחר שמוכן אפשר לפרק את הדג ולערבב עם הרוטב או להגיש חתיכה של דג יחד עם כף גדושה של עגבניות שרי צלויות
  • אפשר גם להגיש את הדג יחד עם פסטה טריה כאשר העגבניות הצלויות למעשה הופכות לרוטב של הפסטה 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

דג מרוקאי חריףףף / חריימה (תלוי את מי שואלים)

מתכון לדג מרוקאי חריף – חריימה בעברית אני לא מרוקאי. נתחיל מזה. למעשה אני חצי עיראקי וחצי פולני, אמא שלי נולדה בישראל ואבא בבגדד. אף אחד מהם לא הכין דג חריף לשישי. לא אומר שהיה לי חסך אבל אחרי שהתחלתי לבשל, לקח לי הרבה שנים להבין את ההבדל בין חריימה

להמשך קריאה >>

מתכון לחלב שקדים ביתי קל להכנה

מתכון לחלב שקדים ביתי קל ומהיר להכנה חלב שקדים זה דבר טעים ובריא מאד! הבעיה עם רוב סוגי החלב שקונים בסופר היא, שמלבד המחיר הגבוה, מוסיפים להם הרבה חומרים קצת פחות בריאים. המתכון הזה של חלב שקדים הוא קל ופשוט. החלב יוצא טעים ועשיר מאד. והכי חשוב – רק ממרכיבים

להמשך קריאה >>

מתכון לבשר מפורק של איתן

מתכון לבשר מפורק של איתן מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהב את הקיץ, אבל אם יש משהו שאני מחכה לו כשהקיץ נגמר, זו המנה הזאת של בשר מפורק שמבושל הרבה זמן ויוצא רך ועסיסי ועמוס בטעמים עמוקים. המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך לארוחה מפנקת ומלאת טעמים. זה מתכון

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן