האוכל היווני טעים וטרי ותמיד פוגש אותנו בגובה העיניים
אנחנו מכירים את האוכל של האיים בעיקר, אבל ביוון יש מסורת קולינרית מפוארת ועתיקה שמושפעת מהגאוגרפיה והפוליטיקה של האזור.
הדגים הנהדרים באיים וליד הים, התבשילים והירקות של תושבי ההרים, ההשפעות הטורקיות (מישהו אמר קפה?) ועוד…
בסדנה היוונית אני מנסה לתת טעימה קטנה מהמטבח העשיר שיש ליוון להציע.
נפתח שולחן עם מגוון של מטבלים נהדרים ולחם טרי. אחר כך נכין יחד מגוון של מנות טעימות כמו:
– ספנקופיטה – מאפה פילו ותרד עם פטה ועשבי תיבול
– סגאנאקי – שרימפס ברוטב פלפלים ואוזו מוקרם בתנור עם פטה כבשים
– פאבה – ממרח אפונה צהובה עשיר וקרמי
נכין גם תבשיל בשר כבש ברוטב לימון ואורגנו ונגיש אותו אם תפוחי אדמה ברוזמרין
וגם סופלאקי דג עם תבלינים ופיתות בעבודת יד או דג שלם אפוי עם עשבי תיבול, שום וצלפים
ועוד…
כמו בכל חפלה יוונית, נפתח עם כוסית אוזו או קוקטייל בסגנון יווני, יין טוב יוגש במהלך כל הסדנה היוונית ובסוף תהיה גם מנה אחרונה כמובן!
הסדנה היוונית מתקיימת אצלי בשכונת שפירא בתל אביב בחלל מהמם ומאובזר
משך הסדנה כ 3 שעות
משרתי מילואים? יתכן ואתם זכאים להחזר מלא על הסדנה. להסבר ופרטים נוספים לחצו כאן
רוצים לרכוש סדנה במתנה? ניתן לרכוש גיפט קארד לסדנת בישול פרטית כאן
בסדנאות הדגים אני מדגים כיצד לפלט דג שלם ויש הזדמנות להתנסות בצורות חיתוך שונות של הדגים. לפעמים (תלוי בשלל הדגים) כאשר יש דגי רשת או מגוון של דגים שלמים ניתנת האפשרות להתנסות בפילוט של דג שלם. אני גם מסביר מה ההבדל בין דגי רשת לאחרים
בדרך כלל אין בעיה של חניה באזור. יש הרבה מפרצי חניה בצבע אפור (חינם) ויש גם מגרש חניה במעלה הרחוב קצת אחרי חלל העבודה שלנו
בדרך כלל הסדנה אורכת כ-3 שעות
בסדנאות הדגים לא משתמשים במוצרים וחומרי גלם לא כשרים (פירות ים / בשר וחלב) אבל אין למקום תעודת כשרות.
יש אפשרות להתאים את התפריט או מנות מסוימות על פי העדפות תזונה או אלרגיות – למשל מנות ללא גלוטן, החלפה של דג בשרימפס במנה מסויימת, ללא כוסברה וכדומה. יש לעדכן אותי לפני הסדנה כדי שאוכל להיערך בהתאם.
בסדנת דגים נאים הפוקוס על מנות של דגים נאים ללא ״בישול״ כמעט. בסדנה העונתית יש מגוון של מנות שחלקן דגים נאים וחלקן משלבות בישול (טיגון /אפיה/ צריבה) החלוקה בסדנה העונתית בערך שליש דגים נאים ושני שליש לא נאים
בסדנה פרטית ניתן לתאם מראש ולקבוע את התפריט, אפשר לשלב בין מנות מהסדנאות השונות ולייצר תפריט מותאם אישית עבורכם.
מזמין אתכם ואתכן לסדנאות בישול פרטיות ובוטיק אצלו בבית בשכונת שפירא בתל אביב. בואו להנות מחוויה קולינרית נפלאה שבסופה גם תאכלו אוכל משגע וגם תדעו להכין אותו אצלכם ואצלכן בבית
זכויות יוצרים @ איתן ששון כל הזכויות שמורות 2024