מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… 
זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.
אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון.

להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא:

  • 700 גרם קמח פוקאצ׳ה או קמח לבן בהיר (00)
  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 20 גרם שמרים (2 כפות שטוחות)
  • 15 גרם מלח (כף אחת)
  • 30 גרם סוכר (2 כפות)
  • 700 מ״ל מים (אם ממהרים אפשר להשתמש במים פושרים. זה מזרז את ההתפחה)

אופן ההכנה: 

  • מערבבים את כל היבשים מלבד המלח
  • מוסיפים את המים ולשים 2-3 דקות
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות (אם יש מיקסר זה מעולה ואם לא אפשר גם ללוש ביד בתוך קערה – לא להבהל מזה שהבצק יוצא מעט דביק)
  • לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד שמכפיל את הנפח – כשעה.
  • מוציאים את האוויר ולשים/מקפלים לכדור ומניחים למנוחה של חצי שעה.
  • בינתיים מחממים תנור ל- 230 מעלות
  • מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשמן זית ולאחר כ10 דקות פותחים את הבצק.
  • בתוך התבנית יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומזליפים שמן זית.
  • מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור
  • אופים כ15-20 דקות
  • לאחר האפיה מעבירים לקירור על רשת ופורסים לאחר שמעט מתקרר
 

בתיאבון!

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סביצ'ה דג ומנגו

סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם. כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים