טחינה שחורה

טחינה-שחורה-2

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז. 

  • אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה – מניחים את החציל על להבה גבוהה שתהיה בערך בגודל של חציל. הסוד זה לא להפוך ולהזיז את החציל יותר מדי – ככה הוא לא מפריש נוזלים ולא מלכלך את הכיריים. 
  • הופכים את החציל בזהירות (תופסים אותו בחלק הירוק של הגבעול) רק אחרי שהחלק העליון שלו מתרכך!! זה לוקח כ – 10 דקות.
  • לאחר שהופכים – שורפים עוד 3-4 דקות. אח״כ מניחים במסננת ל20 דקות שיתקרר קצת.
  • לאחר שהחציל מתקרר מורידים לו את העוקץ / הגבעול ומעבירים לבלנדר יחד עם הקליפה.
  • טוחנים במהירות גבוהה עד למרקם חלק ככל האפשר ואח״כ מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים (תשתמשו בטחינה איכותית וטעימה) ומתבלים במלח ומעט מיץ לימון , אפשר גם להוסיף שן שום כתוש.
  • שימו לב לפעמים החצילים מאד עסיסיים ולא צריך להוסיף מים

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לקוקטייל ג׳ין סלק

קוקטייל ג׳ין סלק עם בזיליקום וליים בתחילת כל סדנת בישול שלי, כשהאורחים מגיעים אני תמיד מגיש קוקטייל מרענן שירים קצת את האווירה ויכניס אותנו לעניינים. אחד הפייבוריטים הוא ג׳ין סלק. הקוקטייל (שכבר הפך לקוקטייל הבית) מאד פשוט להכנה ומאד מרשים. הסלק נותן לו צבע מהפנט וזה פשוט אפריטיף מושלם לפני ארוחה. אזהרה:

להמשך קריאה >>

מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו. את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים