טחינה שחורה

טחינה-שחורה-2

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז. 

  • אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה – מניחים את החציל על להבה גבוהה שתהיה בערך בגודל של חציל. הסוד זה לא להפוך ולהזיז את החציל יותר מדי – ככה הוא לא מפריש נוזלים ולא מלכלך את הכיריים. 
  • הופכים את החציל בזהירות (תופסים אותו בחלק הירוק של הגבעול) רק אחרי שהחלק העליון שלו מתרכך!! זה לוקח כ – 10 דקות.
  • לאחר שהופכים – שורפים עוד 3-4 דקות. אח״כ מניחים במסננת ל20 דקות שיתקרר קצת.
  • לאחר שהחציל מתקרר מורידים לו את העוקץ / הגבעול ומעבירים לבלנדר יחד עם הקליפה.
  • טוחנים במהירות גבוהה עד למרקם חלק ככל האפשר ואח״כ מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים (תשתמשו בטחינה איכותית וטעימה) ומתבלים במלח ומעט מיץ לימון , אפשר גם להוסיף שן שום כתוש.
  • שימו לב לפעמים החצילים מאד עסיסיים ולא צריך להוסיף מים

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו. את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה

להמשך קריאה >>

דג מרוקאי חריףףף / חריימה (תלוי את מי שואלים)

מתכון לדג מרוקאי חריף – חריימה בעברית אני לא מרוקאי. נתחיל מזה. למעשה אני חצי עיראקי וחצי פולני, אמא שלי נולדה בישראל ואבא בבגדד. אף אחד מהם לא הכין דג חריף לשישי. לא אומר שהיה לי חסך אבל אחרי שהתחלתי לבשל, לקח לי הרבה שנים להבין את ההבדל בין חריימה

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים