סביצ׳ה דג מנגו ורימון

אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי.

אז לכבוד השניים ולקראת ראש השנה החלטתי לפרסם מתכון לסביצ'ה מרענן וטעים, שנעשה בלי הרבה מאמץ. 

מה צריך?

  • 300 גרם פילה דג לבן
  • 1 מנגו בשל אך מעט קשה
  • 1 רימון
  • בצל סגול
  • כוסברה
  • צ׳ילי אדום
  • מיץ לימון או ליים
  • שמן זית, מלח אטלנטי

איך מכינים?

  • פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת
  • מתבלים את הדג במלח לימון ושמן זית – בנדיבות מהכל
  • מקלפים וחותכים את המנגו לקוביות קטנות
  • קוצצים את הבצל הסגול דק
  • מפרידים עלי כוסברה
  • מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים בלימון, מלח ושמן זית
  • מסדרים מעל הדג

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>

מתכון לבשר מפורק של איתן

מתכון לבשר מפורק של איתן מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהב את הקיץ, אבל אם יש משהו שאני מחכה לו כשהקיץ נגמר, זו המנה הזאת של בשר מפורק שמבושל הרבה זמן ויוצא רך ועסיסי ועמוס בטעמים עמוקים. המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך לארוחה מפנקת ומלאת טעמים. זה מתכון

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים