סביצ׳ה דג מנגו ורימון

אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי.

אז לכבוד השניים ולקראת ראש השנה החלטתי לפרסם מתכון לסביצ'ה מרענן וטעים, שנעשה בלי הרבה מאמץ. 

מה צריך?

  • 300 גרם פילה דג לבן
  • 1 מנגו בשל אך מעט קשה
  • 1 רימון
  • בצל סגול
  • כוסברה
  • צ׳ילי אדום
  • מיץ לימון או ליים
  • שמן זית, מלח אטלנטי

איך מכינים?

  • פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת
  • מתבלים את הדג במלח לימון ושמן זית – בנדיבות מהכל
  • מקלפים וחותכים את המנגו לקוביות קטנות
  • קוצצים את הבצל הסגול דק
  • מפרידים עלי כוסברה
  • מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים בלימון, מלח ושמן זית
  • מסדרים מעל הדג

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

מתכון לקוקטייל ג׳ין סלק

קוקטייל ג׳ין סלק עם בזיליקום וליים בתחילת כל סדנת בישול שלי, כשהאורחים מגיעים אני תמיד מגיש קוקטייל מרענן שירים קצת את האווירה ויכניס אותנו לעניינים. אחד הפייבוריטים הוא ג׳ין סלק. הקוקטייל (שכבר הפך לקוקטייל הבית) מאד פשוט להכנה ומאד מרשים. הסלק נותן לו צבע מהפנט וזה פשוט אפריטיף מושלם לפני ארוחה. אזהרה:

להמשך קריאה >>

דג מרוקאי חריףףף / חריימה (תלוי את מי שואלים)

מתכון לדג מרוקאי חריף – חריימה בעברית אני לא מרוקאי. נתחיל מזה. למעשה אני חצי עיראקי וחצי פולני, אמא שלי נולדה בישראל ואבא בבגדד. אף אחד מהם לא הכין דג חריף לשישי. לא אומר שהיה לי חסך אבל אחרי שהתחלתי לבשל, לקח לי הרבה שנים להבין את ההבדל בין חריימה

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן