מתכון לבשר מפורק של איתן

בשר מפורק

מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהב את הקיץ, אבל אם יש משהו שאני מחכה לו כשהקיץ נגמר, זו המנה הזאת של בשר מפורק שמבושל הרבה זמן ויוצא רך ועסיסי ועמוס בטעמים עמוקים.

המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך לארוחה מפנקת ומלאת טעמים. זה מתכון קליל לבשר מפורק – סוג של שגר ושכח בתנור. בסופו של דבר מתקבלת מנת בשר עוצמתית טעימה. שאפשר להגיש עם פירה חמאתי או ליד תפוח אדמה אפוי ובתכלס הכי כיף זה כמילוי ללחמניות באן.

מה צריך?

  • 1.5 קילו בשר אונטריב חתוך קוביות גדולות
  • 1 כרישה
  • 1 סלרי
  • 2 גזר
  • 1 תפוז עם קליפה
  • הכל חתוך גס
  • כף גדושה תבלין פילדלפיה או קייגון (לא חובה)
  • כף מלח
  • רבע כוס רוטב סויה (100 מל)
  • 3 כפות מייפל
  • 3 כפות מחית ציפוטלה
  • אפשר בלי / או אפשר 2 כפות מחית קארי אדום אם רוצים לקחת את זה לכיוון תאילנדי
  • 1.5 ליטר מים

איך מכינים?

  • מערבבים את כל החומרים תבנית עמוקה שמתאימה לתנור 
  • מכסים בנייר אפיה ואז נייר כסף כדי שיהיה כמה שיותר אטום
  • מכניסים לתנור על 140 מעלות ל4 שעות 
  • לאחר מכן מוציאים את הבשר ומוודאים שהוא התרכך. שולפים את נתחי הבשר מהתבנית ומניחים לו ולקרר מעט.
  • מסננים את נוזל הבישול, מרתיחים ומבשלים לצמצום בחצי
  • מפרקים את הבשר בידיים לשערות/ נתחים קטנים ומערבבים עם הרוטב המצומצם.
  • אפשר לתקן תיבול או להוסיף טעמים בשלב הזה
  • מגישים על פירה או ליד כל תוספת אחרת שתבחרו 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה!

אני מחלק סכין פילוט דגים במתנה! פרטים בפנים לכבוד חג הפסח החלטתי לערוך הגרלה ולחלק במתנה סכין פילוט דגים גמישה, 18ס״מ, מתוצרת גרמניה בשווי 200 ש״ח! איך נכנסים להגרלה וזוכים בסכין הפילוט המיוחדת הזו?  רוכשים למישהו שאתם אוהבים או רוצים לפנק במתנה מיוחדת לחג הפסח, גיפטקארד זוגי או יחיד לאחת הסדנאות שלי ונכנסים מיד

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים