מתכון לבשר מפורק של איתן

בשר מפורק

מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהב את הקיץ, אבל אם יש משהו שאני מחכה לו כשהקיץ נגמר, זו המנה הזאת של בשר מפורק שמבושל הרבה זמן ויוצא רך ועסיסי ועמוס בטעמים עמוקים.

המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך לארוחה מפנקת ומלאת טעמים. זה מתכון קליל לבשר מפורק – סוג של שגר ושכח בתנור. בסופו של דבר מתקבלת מנת בשר עוצמתית טעימה. שאפשר להגיש עם פירה חמאתי או ליד תפוח אדמה אפוי ובתכלס הכי כיף זה כמילוי ללחמניות באן.

מה צריך?

  • 1.5 קילו בשר אונטריב חתוך קוביות גדולות
  • 1 כרישה
  • 1 סלרי
  • 2 גזר
  • 1 תפוז עם קליפה
  • הכל חתוך גס
  • כף גדושה תבלין פילדלפיה או קייגון (לא חובה)
  • כף מלח
  • רבע כוס רוטב סויה (100 מל)
  • 3 כפות מייפל
  • 3 כפות מחית ציפוטלה
  • אפשר בלי / או אפשר 2 כפות מחית קארי אדום אם רוצים לקחת את זה לכיוון תאילנדי
  • 1.5 ליטר מים

איך מכינים?

  • מערבבים את כל החומרים תבנית עמוקה שמתאימה לתנור 
  • מכסים בנייר אפיה ואז נייר כסף כדי שיהיה כמה שיותר אטום
  • מכניסים לתנור על 140 מעלות ל4 שעות 
  • לאחר מכן מוציאים את הבשר ומוודאים שהוא התרכך. שולפים את נתחי הבשר מהתבנית ומניחים לו ולקרר מעט.
  • מסננים את נוזל הבישול, מרתיחים ומבשלים לצמצום בחצי
  • מפרקים את הבשר בידיים לשערות/ נתחים קטנים ומערבבים עם הרוטב המצומצם.
  • אפשר לתקן תיבול או להוסיף טעמים בשלב הזה
  • מגישים על פירה או ליד כל תוספת אחרת שתבחרו 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

מתכון לחלב שקדים ביתי קל להכנה

מתכון לחלב שקדים ביתי קל ומהיר להכנה חלב שקדים זה דבר טעים ובריא מאד! הבעיה עם רוב סוגי החלב שקונים בסופר היא, שמלבד המחיר הגבוה, מוסיפים להם הרבה חומרים קצת פחות בריאים. המתכון הזה של חלב שקדים הוא קל ופשוט. החלב יוצא טעים ועשיר מאד. והכי חשוב – רק ממרכיבים

להמשך קריאה >>

מתכון קציצות דגים

מתכון קציצות דגים אחד היתרונות הגדולים של לגור בדרום תל אביב זה הקרבה לשוק לוינסקי. לפני סדנאות הבישול הפרטיות שלי  וגם בכלל כדי להצטייד לבית אני אוהב לבקר בשוק ולעבור בכמה נקודות חובה. אחד המקומות האהובים עלי זה מקדש התבלינים ״חבשוש״.    מדובר על חנות קטנה שפתוחה ממש מעט שעות

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים