סלט פומלה תאילנדי - "יאם סום או"

לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית.

כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים. 

אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד מכשול.. פומלה זה פרי שמצריך עבודת קילוף רצינית. אבל בסוף זה לגמרי שווה את זה. תכלס אפשר גם לקנות פומלה מפורקת אצל ירקנים מסוימים וזה חוסך את העבודה (אבל יקר משמעותית). בקיצור אני ממליץ לקלף לבד. המאמץ הוא חלק מהסיפוק. אני מדגים את זה בסדנאות האוכל התאילנדי שאני מעביר בחורף.

כדאי להתעדכן בתאריכים הקרובים של הסדנה

מה צריך?

  • 1 פומלה גדולה מקולפת ומפורקת לפלחים
  • חופן גדול עלי כוסברה
  • 2 יח בצל ירוק פרוס
  • חופן עלי נענע
  • בצל סגול חצוי ופרוס דק
  • צ׳ילי אדום חריף פרוס דק לטבעות
  • 2 כפות שאלוט פריך
  • חופן קשיו קלוי

לרוטב:

  • 1 שיני שום
  • 1-2 צ׳ילי תאי
  • כף רוטב תמרינדי
  • רבע כוס מיץ ליים (ליים אחד או שניים תלוי בגודל)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • כף סוכר דקלים מגורר

איך מכינים?

במכתש ועלי מכינים את הרוטב – כותשים את המרכיבים ללא הנוזלים למחית כמה שיותר חלקה (אפשר במעבד מזון)

מוסיפים את הנוזלים – ומאזנים תיבול

מפרקים את הפומלה ומערבבים יחד עם כל שאר החומרים והרוטב

מקשטים מעל עם קשיו קלוי, שאלוט פריך ועלים ירוקים

לגרסה עם דג פריך אפשר להוסיף את הנ"ל

מבקשים ממוכר הדגים פילה דג ללא העור

חותכים את הדג לנתחים בגודל אצבע קטנה 

מכינים בלילת טמפורה (קמח טמפורה ומים לפי ההוראות על השקית) 

ממליחים את נתחי הדג וטובלים בבלילה 

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את נתחי הדג עד שפריכים וזהובים. מוציאים למסננת **לתוצאה מאוד פריכה אפשר לעשות לדגים טיגון כפול (כמו במסעדות) לטגן , לקרר ואז לטגן שוב. 

מוזמנים ומוזמנות לבקר אותי באחת מסדנאות הבישול הפרטיות שאני מעביר בביתי בשכונת שפירא בתל אביב. 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים