אוכל תאילנדי - מתכון לקארי פאננג

אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב שמאפיין את המנה זה שימוש בעלי כפיר ליים טריים (גם במחית עצמה וגם לאחר מכן בהגשה)

בסדנה התאילנדית אני מגיש את המנה בגרסה עם דג או עם שרימפס ותמיד ליד קערה עם אורז יסמין נהדר 

המתכון הבא הוא מתכון עם דג 

מה צריך?

  • 500 גרם נתחי פילה לברק/דניס
  • 500 מ"ל קרם קוקוס 
  • 2 כפות מחית קארי פאננג מוכנה (או קארי אדום)
  • 5 חצילים תאילנדים חתוכים לחצי
  • כוס וחצי דלעת תאילנדית חתוכה לקוביות

למחית הטריה:

  • 1 צ'ילי אדום פרוס או 4 צ׳ילי יבש מושרה במים חמימים ומסונן
  • 2 שיני שום
  • 1/2 גבעול למון גראס טרי פרוס דק
  • 2-3 עלי כפיר ליים טרי ללא הגבעול
  • 1 כף גדושה בוטנים קלויים או כתושים במכתש ועלי (להכין בנפרד)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר דקלים


* כדאי להתאמץ ולהשיג כפיר ליים טרי או קפוא (העלים המיובשים בעלי טעם מאד חלש ביחס לטריים וצריך להשתמש בהרבה יותר).

* אפשר להחליף את המכתש ועלי במעבד מזון. 

 

ועכשיו להכנה:

במכתש ועלי כותשים יחד את מרכיבי המחית הטריה ובנפרד כותשים את הבוטנים למרקם חלק ככל שניתן . (אפשר להשתמש במעבד מזון).

 במחבת גדולה ועמוקה מרתיחים חצי כוס קרם קוקוס ומבשלים מספר דקות על אש גבוהה, עד שהשומן נפרד/מתפרק. מוסיפים את מחית הקארי ומחית התבלינים הטריים ומטגנים אותה בתוך שומן הקוקוס 2 דקות למיצוי הטעמים. מוסיפים את יתרת הקוקוס והבוטנים הכתושים  ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את החצילים וקוביות הדלעת ומתבלים בפיש סוס וסוכר דקלים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהחצילים והדלעת  מתרככים. כ- 15 דקות.

מסדרים בתוך הרוטב את נתחי הדג ומאזנים את התיבול.

מכסים ומבשלים עוד כ- 10 דקות, עד שהדג מוכן.

בהגשה מעטרים בעלי כפיר ליים שלמים או קצוצים דק לשערות.

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סלט פומלה  – יאם סום או

סלט פומלה תאילנדי – "יאם סום או" לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית. כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים. אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד מכשול..

להמשך קריאה >>

מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון. להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא: 700 גרם

להמשך קריאה >>

פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות

פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות אם אתם אוהבים לאכול דגים ובעיקר כאלו שהכנתם לבד, אז המתכון הזה יתאים לכם בול. זו מנת דג מרהיבה שאפשר להכין בקלות, בלי הרבה מאמץ. מתקבלת מנה עם טעמים עזים, ומראה יפהפה. השילוב של עגבניות שרי מתקתקות יחד עם שאר המרכיבים שקצת יותר

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים