פילה דג ״פוטנסקה״ עם עגבניות שרי צלויות

אם אתם אוהבים לאכול דגים ובעיקר כאלו שהכנתם לבד, אז המתכון הזה יתאים לכם בול.

זו מנת דג מרהיבה שאפשר להכין בקלות, בלי הרבה מאמץ. מתקבלת מנה עם טעמים עזים, ומראה יפהפה. השילוב של עגבניות שרי מתקתקות יחד עם שאר המרכיבים שקצת יותר בועטים מחמיא מאד לדג והולך נהדר ביחד. מומלץ להגיש ליד (או מעל) צלחת של פסטה טריה בעבודת יד

רוצים לדעת איך להתעסק ולעבוד עם דגים? רוצים ללמוד ולהכין מתכונים מיוחדים עם דגים? 

כנסו והזמינו מקום באחת מסדנאות הדגים שאני מעביר אצלי בבית, כל הפרטים כאן

מה צריך?

  • 500 גרם פילה דניס / לברק / בר ים חתוך למנות

  • 500 גרם עגבניות שרי "תמר"
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים
  • 3-4 יחידות פילה אנשובי
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס
  • 1 בצל סגול חצוי ופרוס
  • כמה ענפי טימין טרי

 

אופן ההכנה:

  • מסדרים עגבניות שרי בתבנית עם שמן זית, שום, מלח ופלפל וצולים בתנור כ- 25 דקות
  • בינתיים מכינים את שאר המרכיבים (בצל ופלפל פרוסים, זיתים מגולענים, שום ואנשובי) 
  • מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל ועוטפים במעט שמן זית
  • לאחר שהעגבניות רכות מוסיפים לתבנית את שאר החומרים מלבד הדג  ומערבבים מעט
  • מסדרים מעל את נתחי הדג עם העור כלפי מעלה ומחזירים לתנור 8 דקות נוספות
  • לאחר שמוכן אפשר לפרק את הדג ולערבב עם הרוטב או להגיש חתיכה של דג יחד עם כף גדושה של עגבניות שרי צלויות
  • אפשר גם להגיש את הדג יחד עם פסטה טריה כאשר העגבניות הצלויות למעשה הופכות לרוטב של הפסטה 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

מתכון קציצות דגים

מתכון קציצות דגים אחד היתרונות הגדולים של לגור בדרום תל אביב זה הקרבה לשוק לוינסקי. לפני סדנאות הבישול הפרטיות שלי  וגם בכלל כדי להצטייד לבית אני אוהב לבקר בשוק ולעבור בכמה נקודות חובה. אחד המקומות האהובים עלי זה מקדש התבלינים ״חבשוש״.    מדובר על חנות קטנה שפתוחה ממש מעט שעות

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים