מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי

שיפודי עוף

פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת עם תוספות (מזכיר קצת שיפודיות אצלנו, לא?)

כאן וגם בסדנה היוונית שלי, אני מביא לכם את הגרסה, טייק אוף שלי לסופלאקי, הפעם עם דג טרי ועסיסי.
מקווה שתהנו

מה צריך?

  • 800 גרם פילה מוסר או לוקוס נקי מעור חתוך לקוביות
  • 4 פיתות או לאפות טריות (אפשר להכין לבד)


לתערובת תבלינים:

  • כפית כמון
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית כורכום
  • כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית זרעי חרדל (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

 

מערבבים את התבלינים עם 2-3 כפות שמן זית ומתבלים את הדג מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ובינתיים מכינים את התוספות 

איך מכינים צזיקי?

  • 1 כוס יוגורט
  • 2 מלפפונים – מגוררים על פומפיה ומסוננים מהנוזלים
  • 1 שן שום קצוץ או מגורר ומעט מלח


בצל מוחמץ:

  • 1 בצל סגול פרוס דק על מנדולינה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סומאק


לערבב את כל החומרים

להגשת סופלקי יווני עם צזיקי:

צולים את השיפודים על מחבת ברזל או גריל
חוצים את הפיתות וקולים אותם מעט  על אותה מחבת
מגישים עם בצל בסומאק והצזיקי ליד

 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לקוקטייל ג׳ין סלק

קוקטייל ג׳ין סלק עם בזיליקום וליים בתחילת כל סדנת בישול שלי, כשהאורחים מגיעים אני תמיד מגיש קוקטייל מרענן שירים קצת את האווירה ויכניס אותנו לעניינים. אחד הפייבוריטים הוא ג׳ין סלק. הקוקטייל (שכבר הפך לקוקטייל הבית) מאד פשוט להכנה ומאד מרשים. הסלק נותן לו צבע מהפנט וזה פשוט אפריטיף מושלם לפני ארוחה. אזהרה:

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן