אוכל תאילנדי - מתכון לקארי פאננג

אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב שמאפיין את המנה זה שימוש בעלי כפיר ליים טריים (גם במחית עצמה וגם לאחר מכן בהגשה)

בסדנה התאילנדית אני מגיש את המנה בגרסה עם דג או עם שרימפס ותמיד ליד קערה עם אורז יסמין נהדר 

המתכון הבא הוא מתכון עם דג 

מה צריך?

  • 500 גרם נתחי פילה לברק/דניס
  • 500 מ"ל קרם קוקוס 
  • 2 כפות מחית קארי פאננג מוכנה (או קארי אדום)
  • 5 חצילים תאילנדים חתוכים לחצי
  • כוס וחצי דלעת תאילנדית חתוכה לקוביות

למחית הטריה:

  • 1 צ'ילי אדום פרוס או 4 צ׳ילי יבש מושרה במים חמימים ומסונן
  • 2 שיני שום
  • 1/2 גבעול למון גראס טרי פרוס דק
  • 2-3 עלי כפיר ליים טרי ללא הגבעול
  • 1 כף גדושה בוטנים קלויים או כתושים במכתש ועלי (להכין בנפרד)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר דקלים


* כדאי להתאמץ ולהשיג כפיר ליים טרי או קפוא (העלים המיובשים בעלי טעם מאד חלש ביחס לטריים וצריך להשתמש בהרבה יותר).

* אפשר להחליף את המכתש ועלי במעבד מזון. 

 

ועכשיו להכנה:

במכתש ועלי כותשים יחד את מרכיבי המחית הטריה ובנפרד כותשים את הבוטנים למרקם חלק ככל שניתן . (אפשר להשתמש במעבד מזון).

 במחבת גדולה ועמוקה מרתיחים חצי כוס קרם קוקוס ומבשלים מספר דקות על אש גבוהה, עד שהשומן נפרד/מתפרק. מוסיפים את מחית הקארי ומחית התבלינים הטריים ומטגנים אותה בתוך שומן הקוקוס 2 דקות למיצוי הטעמים. מוסיפים את יתרת הקוקוס והבוטנים הכתושים  ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את החצילים וקוביות הדלעת ומתבלים בפיש סוס וסוכר דקלים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהחצילים והדלעת  מתרככים. כ- 15 דקות.

מסדרים בתוך הרוטב את נתחי הדג ומאזנים את התיבול.

מכסים ומבשלים עוד כ- 10 דקות, עד שהדג מוכן.

בהגשה מעטרים בעלי כפיר ליים שלמים או קצוצים דק לשערות.

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז. אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה – מניחים

להמשך קריאה >>

מתכון לחלב שקדים ביתי קל להכנה

מתכון לחלב שקדים ביתי קל ומהיר להכנה חלב שקדים זה דבר טעים ובריא מאד! הבעיה עם רוב סוגי החלב שקונים בסופר היא, שמלבד המחיר הגבוה, מוסיפים להם הרבה חומרים קצת פחות בריאים. המתכון הזה של חלב שקדים הוא קל ופשוט. החלב יוצא טעים ועשיר מאד. והכי חשוב – רק ממרכיבים

להמשך קריאה >>

סביצ'ה דג ומנגו

סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם. כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים