מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו.

את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה יותר מדי בבית. 

הטיפ: מבקשים ממוכר הדגים נתח של דג ים כמו אינטיאס / ילוטייל, או טונה אדומה – ללא העור – מוכן לחיתוך 

איך מכינים?

  • 300 גרם פילה ילוטייל טרי ללא עור
  • 1 עגבנייה מגוררת על פומפיה
  • פלפל צ'ילי חריף פרוס דק
  • שמן זית איכותי
  • מלח אטלנטי
  • 3 כפות מיץ יוזו
  • 2 כפות סויה בהירה


פורסים את הדג לפרוסות בעובי של 2-3 ממ ומסדרים בצלחת. מתבלים במעט מלח ומזלפים – יוזו ושמן זית מוסיפים נקודות של עגבניה מגוררת ומפזרים פרוסות צ'ילי חריף ועלי כוסברה

בתיאבון!

מתכון-לסשימי

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סביצ׳ה דג מנגו ורימון

סביצ׳ה דג מנגו ורימון אז אומנם בעבר כבר פרסמתי מתכון לסביצ'ה דג ומנגו אבל התקופה הזו של סוף הקיץ ותחילת הסתיו היא תקופה מאוד מיוחדת בעיניי, בה המנגו והרימון נפגשים ממש לרגע קצר. המנגו נמצא בסוף העונה שלו ואילו הרימון הרגע התחיל, החיבור ביניהם פשוט מקסים בעיניי. אז לכבוד השניים

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

מתכון קציצות דגים

מתכון קציצות דגים אחד היתרונות הגדולים של לגור בדרום תל אביב זה הקרבה לשוק לוינסקי. לפני סדנאות הבישול הפרטיות שלי  וגם בכלל כדי להצטייד לבית אני אוהב לבקר בשוק ולעבור בכמה נקודות חובה. אחד המקומות האהובים עלי זה מקדש התבלינים ״חבשוש״.    מדובר על חנות קטנה שפתוחה ממש מעט שעות

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן