סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי

מנגו 2

סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי

המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם.

כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם סוד.. הזן מנגו האהוב עלי הוא הקיט – זה המנגו הירוקים הגדולים של סוף הקיץ. הטעם שלהם מעט יותר חמוץ והצבע צהוב לעומת הכתום של המאיה

כמות ל- 6 סועדים:

300 גרם פילה דג ים לבן ללא העור חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.
1 מנגו מאיה בינוני מקולף וחתוך לקוביות באותו הגודל
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי בזיליקום תאילנדי (אניסי) או כוסברה טריה
מיץ ליים בערך 3 כפות
שמן זית, מלח אטלנטי

 
לערבב את חומרי הסביצ׳ה קרוב למועד ההגשה ולסדר בצלחת על מצע של יוגורט יווני
לזלף עוד קצת שמן זית ולקשט בכמה עלים של בזיל או כוסברה
אפשר לשלב גם מעט צ׳ילי אדום קצוץ להוסיף קיק של חריפות וקצת צבע

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

נתחי בר – ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה

נתחי בר-ים עטופים במנגולד עם סלסת עגבניות וסויה המתכון הזה פוגש את המנגולד בשיא העונה שלו – החורף.  אני אוהב לבחור דג עסיסי ויחסית שמן למנה הזאת, אם כי העטיפה והאפיה בתוך רוטב שומרות על העסיסיות של הדג ולא צריך לחשוש מבישול יתר. אפשר להכין עם לוקוס או בר ים, ואפשר

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

מתכון קציצות דגים

מתכון קציצות דגים אחד היתרונות הגדולים של לגור בדרום תל אביב זה הקרבה לשוק לוינסקי. לפני סדנאות הבישול הפרטיות שלי  וגם בכלל כדי להצטייד לבית אני אוהב לבקר בשוק ולעבור בכמה נקודות חובה. אחד המקומות האהובים עלי זה מקדש התבלינים ״חבשוש״.    מדובר על חנות קטנה שפתוחה ממש מעט שעות

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים
× דברו איתי כאן