סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי

מנגו 2

סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי

המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם.

כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם סוד.. הזן מנגו האהוב עלי הוא הקיט – זה המנגו הירוקים הגדולים של סוף הקיץ. הטעם שלהם מעט יותר חמוץ והצבע צהוב לעומת הכתום של המאיה

כמות ל- 6 סועדים:

300 גרם פילה דג ים לבן ללא העור חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.
1 מנגו מאיה בינוני מקולף וחתוך לקוביות באותו הגודל
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי בזיליקום תאילנדי (אניסי) או כוסברה טריה
מיץ ליים בערך 3 כפות
שמן זית, מלח אטלנטי

 
לערבב את חומרי הסביצ׳ה קרוב למועד ההגשה ולסדר בצלחת על מצע של יוגורט יווני
לזלף עוד קצת שמן זית ולקשט בכמה עלים של בזיל או כוסברה
אפשר לשלב גם מעט צ׳ילי אדום קצוץ להוסיף קיק של חריפות וקצת צבע

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון. להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא: 700 גרם

להמשך קריאה >>

מתכון לחלב שקדים ביתי קל להכנה

מתכון לחלב שקדים ביתי קל ומהיר להכנה חלב שקדים זה דבר טעים ובריא מאד! הבעיה עם רוב סוגי החלב שקונים בסופר היא, שמלבד המחיר הגבוה, מוסיפים להם הרבה חומרים קצת פחות בריאים. המתכון הזה של חלב שקדים הוא קל ופשוט. החלב יוצא טעים ועשיר מאד. והכי חשוב – רק ממרכיבים

להמשך קריאה >>

טחינה שחורה

אחד המטבלים האהובים עלי בפתיחה של סדנאות הבישול אותן אני מעביר, זה טחינה שחורה שאני עושה עם חציל שרוף. זה מתכון די פשוט וצריך בשבילו בלנדר חזק או מעבד מזון, אה, ובנוסף צריך להתגבר על הפחד של לשרוף חציל על הגז.  אז שורפים חציל על הגז – פשוט ככה –

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים