סביצ'ה דג עם מנגו ובזיליקום תאילנדי

מנגו 2

סביצ׳ה דג ומנגו – עם יוגורט יווני ובזיל תאילנדי

המנה הזו מייצגת את כל מה שקיץ בשבילי.. מנה קרה ומרעננת, דג נא טרי, ומנגו, שזה הפרי האהוב עלי בעולם.

כדאי לבחור מנגו יחסית קשה שלא ימעך, וכמובן שאין על מנגו מאיה. אבל אגלה לכם סוד.. הזן מנגו האהוב עלי הוא הקיט – זה המנגו הירוקים הגדולים של סוף הקיץ. הטעם שלהם מעט יותר חמוץ והצבע צהוב לעומת הכתום של המאיה

כמות ל- 6 סועדים:

300 גרם פילה דג ים לבן ללא העור חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ.
1 מנגו מאיה בינוני מקולף וחתוך לקוביות באותו הגודל
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי בזיליקום תאילנדי (אניסי) או כוסברה טריה
מיץ ליים בערך 3 כפות
שמן זית, מלח אטלנטי

 
לערבב את חומרי הסביצ׳ה קרוב למועד ההגשה ולסדר בצלחת על מצע של יוגורט יווני
לזלף עוד קצת שמן זית ולקשט בכמה עלים של בזיל או כוסברה
אפשר לשלב גם מעט צ׳ילי אדום קצוץ להוסיף קיק של חריפות וקצת צבע

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

סלט פומלה  – יאם סום או

סלט פומלה תאילנדי – "יאם סום או" לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית. כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים.  אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד

להמשך קריאה >>

מתכון לסופלקי יווני משגע

מתכון לסופלקי יווני עם צזיקי פירוש המילה סופלאקי זה שיפוד קטן והיוונים מתים עליו, זו גם אחת המנות האהובות עלי ביוון! הסופלקי, תמיד סוגר פינה כשצריך. לרוב המנה תוגש עם עוף או חזיר, מרינדה של תבלינים וצלייה על הגריל בדוכני רחוב. השיפוד יגיע בתוך פיתה מקומית קטנה ובמסעדות מוגש בצלחת

להמשך קריאה >>

מתכון לקארי פאננג תאילנדי

אוכל תאילנדי – מתכון לקארי פאננג אחת המנות האהובות עלי בתאילנד. למעשה זהו סוג של תבשיל קארי אדום אשר בדרך כלל יהיה פחות חריף ויותר ארומטי מקארי אדום. אחד ההבדלים העיקריים – בקארי פאננג מוסיפים למחית הקארי גם בוטנים קלויים או מטוגנים אשר מוסיפים טעם עמוק וסמיכות לרוטב, עוד מרכיב

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים