סלט פומלה תאילנדי - "יאם סום או"

לאמא שלי יש עץ פומלה מחוץ לבית.

כל שנה, כשמתחילה העונה אנחנו מנצלים כל ביקור אצלה כדי לקטוף כמה פומלות. האמת שהיא קצת קנאית לגבי הפומלות שלה ואי אפשר פשוט לקטוף כמה שרוצים. 

אז אחרי שאני מקבל אישור וקוטף כמה פומלות יש עוד מכשול.. פומלה זה פרי שמצריך עבודת קילוף רצינית. אבל בסוף זה לגמרי שווה את זה. תכלס אפשר גם לקנות פומלה מפורקת אצל ירקנים מסוימים וזה חוסך את העבודה (אבל יקר משמעותית). בקיצור אני ממליץ לקלף לבד. המאמץ הוא חלק מהסיפוק. אני מדגים את זה בסדנאות האוכל התאילנדי שאני מעביר בחורף.

כדאי להתעדכן בתאריכים הקרובים של הסדנה

מה צריך?

  • 1 פומלה גדולה מקולפת ומפורקת לפלחים
  • חופן גדול עלי כוסברה
  • 2 יח בצל ירוק פרוס
  • חופן עלי נענע
  • בצל סגול חצוי ופרוס דק
  • צ׳ילי אדום חריף פרוס דק לטבעות
  • 2 כפות שאלוט פריך
  • חופן קשיו קלוי

לרוטב:

  • 1 שיני שום
  • 1-2 צ׳ילי תאי
  • כף רוטב תמרינדי
  • רבע כוס מיץ ליים (ליים אחד או שניים תלוי בגודל)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • כף סוכר דקלים מגורר

איך מכינים?

במכתש ועלי מכינים את הרוטב – כותשים את המרכיבים ללא הנוזלים למחית כמה שיותר חלקה (אפשר במעבד מזון)

מוסיפים את הנוזלים – ומאזנים תיבול

מפרקים את הפומלה ומערבבים יחד עם כל שאר החומרים והרוטב

מקשטים מעל עם קשיו קלוי, שאלוט פריך ועלים ירוקים

לגרסה עם דג פריך אפשר להוסיף את הנ"ל

מבקשים ממוכר הדגים פילה דג ללא העור

חותכים את הדג לנתחים בגודל אצבע קטנה 

מכינים בלילת טמפורה (קמח טמפורה ומים לפי ההוראות על השקית) 

ממליחים את נתחי הדג וטובלים בבלילה 

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את נתחי הדג עד שפריכים וזהובים. מוציאים למסננת **לתוצאה מאוד פריכה אפשר לעשות לדגים טיגון כפול (כמו במסעדות) לטגן , לקרר ואז לטגן שוב. 

מוזמנים ומוזמנות לבקר אותי באחת מסדנאות הבישול הפרטיות שאני מעביר בביתי בשכונת שפירא בתל אביב. 

עוד מתכונים טעימים שכדאי להכיר:

מתכון לפוקאצ׳ה מנצחת – AKA הפוקאצ׳ה שתמיד מצליחה

את הפוקאצ׳ה אני בדרך כלל מגיש בתחילת אחת מסדנאות הבישול שלי, כי לא כדאי לבשל (ולשתות) על בטן ריקה… זה מתכון קל שאצלי היה מתכון כניסה לעולם של האפיה והלחם.אני לפעמים משחק ומשנה את הרכב הקמחים כדי להוסיף עומק וטעמים ולגוון. להלן המתכון העכשווי עם 30 אחוז קמח כוסמין מלא: 700 גרם

להמשך קריאה >>

מתכון לסשימי מזרח מערב

אחת המנות הקלות והמרשימות ביותר – מנה שנותנת כבוד לחומר הגלם ומדגישה אותו. את הסשימי הזה אני אוהב להגיש בתחילת כל סדנת בישול שאני מעביר תוך כדי הדגמה של איך מפלטים וחותכים דג. אבל מצד שני אני תמיד אומר שכדאי לקנות את הדגים כבר מוכנים לעבודה ולא להתעסק עם זה

להמשך קריאה >>

מתכון לקוקטייל ג׳ין סלק

קוקטייל ג׳ין סלק עם בזיליקום וליים בתחילת כל סדנת בישול שלי, כשהאורחים מגיעים אני תמיד מגיש קוקטייל מרענן שירים קצת את האווירה ויכניס אותנו לעניינים. אחד הפייבוריטים הוא ג׳ין סלק. הקוקטייל (שכבר הפך לקוקטייל הבית) מאד פשוט להכנה ומאד מרשים. הסלק נותן לו צבע מהפנט וזה פשוט אפריטיף מושלם לפני ארוחה. אזהרה:

להמשך קריאה >>

הרשמה לאחת הסדנאות שלי

הרשמו לרשימת המתנה אם מתפנה מקום או אם נפתחת סדנה חדשה אני שולח מייל ומעדכן. הוסיפו את כתובת המייל שלכםן ואני מבטיח לשלוח רק עדכונים רלוונטים